IDENTIFICATION OF THE AUTHENTICITY OF MATURED WINE DISTILLATES BY THE UV-, VISIBLE AND NEAR IR-SPECTROSCOPY METHODS
Abstract
About the Authors
N. F. DegtyarMoldova, Republic of
E. I. Nezalzova
Moldova, Republic of
M. V. Rogovaya
Belarus
G. V. Sinitsyn
Belarus
Е. A. Skorbanova
Moldova, Republic of
M. A. Khodasevich
Belarus
References
1. Методы контроля, химические и микробиологические факторы. Оценка подлинности и выявление фальсификации молочной продукции: МУ 4.1/4.2.2484-09: утв. Гл. сан. врачом Рос. Федерации 11.02.2009. М., 2009.
2. Киселев В. М., Коркачева О. В., Ганиев Р. М. // Ползуновский вестн. 2012. № 2/2. С. 44-48.
3. BlancoM, Peguero A. // Trends in Analytical Chemistry. 2010. Vol. 29. P. 1127-1136.
4. Gonzaga F. B, Pasquini C. // Analytica Chimica Acta. 2010. Vol. 670. P. 92-97.
5. Xie L. et al. // Food Chemistry. 2009. Vol. 114. P. 1135-1140.
6. Cozzolino D. et al. // Talanta. 2008. Vol. 74. P. 711-716.
7. Kasemsumran S. et al. // Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems. 2006. Vol. 82. P. 97-103.
8. Chuah Z. et al. // Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems. 2010. Vol. 104. P. 347-351.
9. Massart D. L. et al. Chemometrics: Data Handling in Science and Technology. Elsevier, 1988.
10. BlancoM., Villarroya I. // Trends in analytical chemistry. 2002. Vol. 21. P. 240-250.
11. Скурихин И. М. Химия коньяка и бренди. М., 2005.
12. AbdiH., WilliamsL. J. // Wiley Interdisciplinary Reviews: Computational Statistics. 2010. Vol. 2. P. 433-459.
13. Fisher R. A. // Annals of Eugenics. 1938. Vol. 8. P. 376-386.
14. Brown S. D., Myles A. J. // Comprehensive Chemometrics: Chemical and Biochemical Data Analysis. 2009. Vol. 3. P. 541-569.
15. Abdi H. // Wiley Interdisciplinary Reviews: Computational Statistics. 2010. Vol. 2. P. 97-106.